Markedsføring gennem onlinevideo vokser med syvmileskridt over hele verden. Flere og flere virksomheder vælger at bruge videofilm til både virksomhedens interne og eksterne kommunikation. Den udvikling mærker vi også hos KommPress.

Video skaber engagement, det driver salg, og det skaber reaktioner hos seeren. Kort sagt brænder videofilmene igennem i et ellers meget konkurrencepræget mediebillede – og det er der flere grunde til.

 • Video er delevenligt på de sociale medier. Derfor bliver video også gennemsnitligt delt 15 gange oftere end tekstopslag på for eksempel Facebook.
   
 • Video er godt for virksomhedernes søgemaskineoptimering, da det kan styrke din placering på Google hele 52 gange.
   
 • Video er samtidig et godt redskab til at holde på din målgruppes opmærksomhed.
  65% af dem, der kigger med, ser mere end 75% af en påbegyndt video færdig.
   
 • Antallet af personer, der klikker sig videre fra en video, er højt, nemlig 1,84%. Det er højere end for noget andet digitalt indhold.
   
 • En undersøgelse fra 2016 viser, at den gennemsnitlige dansker tjekker sin telefon 2,5 gange i timen. Hver gang vi tjekker telefonen, er der bud efter vores opmærksomhed, og vi mødes af en voldsom mængde information. Derfor sorterer vi lynhurtigt det fra, der ved første øjekast ikke er interessant. Der skal ikke meget til, før vi swiper videre gennem feed’et – og i det perspektiv er det lettere at fastholde med levende billeder end tekst.
   
 • Endelig skaber video troværdighed. Hvis kunden føler, at han eller hun allerede kender virksomheden en smule, inden de står en købssituation, er du nået langt. Og lige præcis her er video et stærkt værktøj, da video lader kunden mærke, se og høre menneskene bag virksomheden.

Men hvad er det så, virksomhederne bør fortælle?
Der er mange muligheder, og selv om det kan lyde som en frase, så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Vi giver alligevel nogle eksempler til inspiration:

1)    Præsenter din virksomhed
Med en præsentationsvideo kan du sætte ansigt på din virksomhed over for din målgruppe og skabe genkendelighed. Du kan for eksempel præsentere virksomheden generelt, jeres medarbejdere, jeres produkter eller services. Eller endnu bedre at lade andre fortælle om, hvilken forskel dit produkt/service gør for dem.

2)    Del din viden
Ved at bruge video til at lave såkaldte tutorials kan du reducere kompleksiteten i det, du ønsker at forklare. Det er for eksempel meget lettere at illustrere, hvordan man skifter batteriet på sin elcykel, laver et bunker-slag i golf eller bruger mindre strøm i hjemmet, med levende billeder end med ord på et stykke papir. Mulighederne er mange, og hver virksomhed ligger inde med unik viden, som de kan dele ud af.

3)    Mød dine kunder, medarbejdere, fans osv.
Med video kan du møde og interagere med dine nuværende og potentielle kunder, medarbejdere, fans eller nogle helt fjerde. Uanset om det er til internt eller eksternt brug gør video det muligt at kommunikere nærværende og personligt uden at være fysisk til stede.  

Kanaler
Når du har fået lavet din video, skal du huske at dele den. Alt efter målet med videoen kan den eksempelvis integreres som præsentation på virksomhedens website. Det er ofte mere interessant og lidt mere tiltalende end blot tekst og billeder.

Videoen er også effektive på virksomhedens sociale medier, da din målgruppe sandsynligvis er på Facebook, LinkedIn, Instagram eller et af de mange andre sociale medier. Hvis videoen har tilstrækkelig kvalitet, kan den dirigere trafik til din virksomheds website og derigennem optimere salget.

Endnu andre muligheder er video til in-store, messestande og meget, meget andet. Og heldigvis er videoproduktion i dag en forholdsvis lille udgift. Alligevel er det vigtigt at gøre sig nogle af ovenstående tanker, hvis din video skal blive en succes. 

 

Herunder kan du se eksempler på videoer, vi har lavet for tre af vores kunder:

Honda: Familien Volpe

FM Mattsson Mora Group: VVS'17

Søren Kjeldsen: Mit bedste råd